Oven-Baked Chicken Breast with Cheese
Ingredients
- 2 chicken breasts
- 4 slices of brie
- Seasoning (Sun-dried tomato-based would be ideal for this)
- Olive Oil
- Basil leaves to dress
- Wholewheat fusili
- Cherry-plum tomatoes
Recipe
- Preheat oven to 200C with grill&fan function
- Spray olive oil on chicken breasts and season them well
- Boil pasta in salted water according to packet instructions
- Place chicken breasts in oven and leave until lightly browned, occasionally turing them (Top-grill)
- For last 1 minute in oven, place 2 slices of cheese on each breast so they melt.
- Remove from oven and serve with pasta and cherry-plum tomatoes. Place basil leaves on chicken breasts.
This I conjured up myself, but then again it wasn't too difficult. I also realised just how juvenile I still am, having failed to write "spray olive oil on breasts" without giggling. I had to change it to "chicken breasts" eventually. This simple meal is quite quick to make and delicious (Can I call my own meals delicious without seeming stuck-up...? Sure, why not). It only takes about 15 minutes in the oven, and prep taken no more than 5. You can also scale it up very quickly and easily, or even make it a dish for one. Just make sure you season the chicken well, as a lot of the seasoning flavour goes into the meat in the oven.
As is the rule that we are establishing here in Belshazzars Feast, Emilia shall do the primary critique for my meal. I can only add that it was yet another successful lunch during an episode of Stargate Universe. Unfortunately already Season II, which means we are drawing nearer the end... Blasted SyFy...
Do let me know if you try to make this a home. And DO try this at home.
Emilia
Emilia
Pieczona pierś kurczaka z serem i makaronem
- 2 piersi z kurczaka
- 4 plasterki sera Brie
- Przyprawy (my użyliśmy suszonych pomidorów)
- Oliwa z oliwek
- Pełnoziarnisty makaron (my użyliśmy fusili)
- Pomidorki cherry
- Liście bazylii do dekoracji
- Rozgrzać piekarnik do 200C i ustawić na funkcję grilla.
- Natrzeć piersi z kurczaka oliwą i posypać przyprawami.
- Ugotować makaron w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
- Włożyć piersi z kurczaka do piekarnika i piec, aż się zarumienią. Od czasu do czasu przewracać je na drugą stronę.
- Na koniec położyć po 2 plasterki serka Brie na każdej z piersi z kurczaka i zostawić na jeszcze 1 minute w piekarniku, aż ser się rozpuści.
- Wyjąć z piekarnika i podawać z makaronem, pomidorkami cherry i świeżymi liśćmi bazylii.
Ten opis powinien pojawić się już jakiś czas temu, ale uczelnia mnie złapała i nie chciała puścić, więc nie dałam rady zrobić tego wcześniej. Ale lepiej późno niż wcale, prawda?
Danie, które zrobił Konrad nie jest bardzo skomplikowane i myślę, że każdy może je przygotować bez zbędnych trudności w 20 - 30 minut.
Kurczak jest bardzo soczysty, czuć użyte do niego przyprawy, a dodatkowego smaku dodają mu świeże liście bazylii. Z makaronem i pomidorkami smakuje niemal jak prosto z Włoch. Chociaż we Włoszech pewnie dolali by do niego śmietany, pół butelki oliwy, a makaron nie byłby pełnoziarnisty… Co oczywiście można zrobić, ale my i tak zachęcamy do spróbowania naszej wersji light.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz