Sałatka z młodym szpinakiem, kurczakiem i grzankami
Składniki na 4 porcje:
- 140 g fasolki szparagowej
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 250 g podsmażonej piersi kurczaka, pokrojonej w mniejsze kawałki
- garść grzanek
- 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
- 1 awokado, przepołowione i pokrojone w plastry
- 250 g młodego szpinaku
- 1 mały ząbek czosnku
- 1 łyżka musztardy pełnoziarnistej (lub jakiejkolwiek z grubo mielonymi ziarnami)
- 1 łyżka czerwonego octu winnego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- Gotujemy fasolkę przez 3 minuty, a następnie chłodzimy ją w zimnej wodzie. W międzyczasie podgrzewamy oliwę na dużej patelni i podsmażamy na niej kurczaka.
- Kurczaka wrzucamy do dużej miski sałatkowej. Grzanki wrzucamy na chwile na patelnię, aby lekko nasiąknęły sokami z mięsa, a później dorzucamy je do kurczaka.
- Na patelnię dolewamy znowu oliwy i podsmażamy pieczarki. Gdy pieczarki będą gotowe dorzucamy je do miski, razem z fasolką i awokado.
- Mieszamy składniki dressingu, razem z jedna łyżką wody, solą i pieprzem.
- Przed podaniem do sałatki dorzucamy szpinak i wszystko mieszamy razem z dressingiem.
W tym przypadku nie ma wiele do pisania. To po prostu sałatka. Bardzo dobra sałatka. Spróbujcie.
Konrad
Very simple. I like salads, as they are quite a clean meal. Simple to make, as all you usually need is a pan and a bowl. In this case you also need a pot, but its still pretty straight-forward. Salads are also a good thing to make, as they are an innocent way of digging into some food between meals, without feeling very guilty :)
Konrad
Baby Spinach, Chicken, and Crouton Bistro Salad
Ingredients
- 140g asparagus
- 4tbsp olive oil
- 250g fried chicken breast, diced
- Handful croutons
- 200g mushrooms, sliced
- 1 avocado, deseeded and sliced
- 250g baby spinach
Dressing:
- 1 small garlic clove
- 1tbsp wholegrain mustard
- 1tbsp red wine vinegar
- 3tbsp olive oil
Recipe
- Boil asparagus for 3 minutes, then wash with cold water. In the meantime, heat oil in frying pan and fry chicken until just cooked through and golden on the outside.
- Put the diced chicken into a large bowl. Heat the croutons lightly in the same frying pan as the chicken, and add them to the bowl.
- Add more oil to pan and fry mushrooms. Add them to the bowl, together with the avocado and asparagus.
- Mix the ingredients of the dressing, adding a single tbsp of water, some salt and pepper.
- Just before serving, add the baby spinach and mix thoroughly.
Very simple. I like salads, as they are quite a clean meal. Simple to make, as all you usually need is a pan and a bowl. In this case you also need a pot, but its still pretty straight-forward. Salads are also a good thing to make, as they are an innocent way of digging into some food between meals, without feeling very guilty :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz